Bestanden vanuit Back-up terugzetten

Als schadelijke code in een bestand wordt gevonden, blokkeert Kaspersky Endpoint Security het bestand, wijst het de status Geïnfecteerd eraan toe, plaatst het een kopie ervan in Back-up en probeert het het bestand te desinfecteren. Als de desinfectie van het bestand met succes wordt voltooid, wijzigt de status van de back-up van het bestand in Gedesinfecteerd. Het bestand is dan opnieuw te vinden in de oorspronkelijke map. Als een bestand niet kan worden gedesinfecteerd, verwijdert Kaspersky Endpoint Security het uit de oorspronkelijke map. U kunt het bestand uit de back-up terugzetten naar de oorspronkelijke map.

Bestanden met de status Wordt gedesinfecteerd bij herstart van computer kunnen niet worden teruggezet. Start de computer opnieuw op en de status van het bestand zal wijzigen in Gedesinfecteerd of Verwijderd. U kunt ook het bestand uit de back-up terugzetten naar de oorspronkelijke map.

Bij de detectie van schadelijke code in een bestand van een programma uit de Windows Store verwijdert Kaspersky Endpoint Security het bestand onmiddellijk zonder een kopie van het bestand in Back-up te plaatsen. U kunt de integriteit van het programma uit de Windows Store herstellen met de gepaste tools van Microsoft Windows 8 (raadpleeg de Help-bestanden van Microsoft Windows 8 voor informatie over het herstel van een programma uit de Windows Store).

De back-ups van bestanden worden als een tabel voorgesteld. Voor een back-up van een bestand wordt het pad naar de oorspronkelijke map van het bestand weergegeven. Het pad naar de oorspronkelijke map van het bestand bevat mogelijk persoonlijke gegevens.

Als meerdere bestanden met identieke namen en een verschillende inhoud uit dezelfde map worden verplaatst naar Back-up, kunt u alleen het bestand dat het laatst in Back-up is geplaatst terugzetten.

Zo zet u bestanden vanuit Back-up terug:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar Bewaking en klik op de tegel Back-up.
  2. Hiermee opent u de lijst met bestanden in Back-up. Selecteer in die lijst de bestanden die u wilt terugzetten en klik op Herstellen.

Kaspersky Endpoint Security zet alle bestanden vanuit geselecteerde back-ups terug in hun oorspronkelijke mappen.